• De 1ste klasse B is duidelijk een ander niveau dan vorig seizoen de 1ste klasse C de Limburgse klasse. Geldrop ondervindt dit wekelijks zo ook gisteren tegen FC Boshuizen uit Leiden. Elke wedstrijd zal de instelling goed moeten zijn en moet er een hoog niveau gehaald worden. Als je kijkt naar de ranglijst dan wordt snel duidelijk waarom. Tussen de nr. 1 en nr. 7 zit 1 punt verschil waarbij wel de kanttekening gemaakt moet worden dat er 2 ploegen uit deze top 7 een wedstrijd minder heeft gespeeld.

    Geldrop begon sterk aan de wedstrijd. De ploeg van William van Moorsel en Marco Van Den Braken (zonder de nog steeds geblesseerde Wouter Verstraaten) begonnen fel, gedisciplineerd en vol overtuiging. Elk duel werd direct op het scherps van de snede aangegaan waardoor FC Boshuizen niet goed wist hoe hiermee om te gaan. De technisch zeer vaardige ploeg van oud profvoetballer en huidig trainer van FC Boshuizen Dennis den Turk werd het voetballen onmogelijk gemaakt iets wat bij de spelers van FC Boshuizen al snel tot irritatie opwekte. Het goede spel van VV Geldrop werd in de 23ste minuut beloont. Een mooi aanval over rechts via verschillende schijven werd bij de 2e paal door Jimmy Granviel binnengeschoten een op dat moment zeer verdiende voorsprong. Op enkele speldenprikken van FC Boshuizen na werd uiteindelijk een innerverende eerste helft beÃĢindigt met een 1-0 ruststand.

    Helaas startte vv Geldrop minder goed aan de 2e helft dan vorige week tegen Dosko. Waar tegen Dosko binnen 10 minuten een 1-0 achterstand werd omgebogen naar een 1-2 voorsprong werd nu de 1-0 voorsprong snel verspeeld. Een scherpe voorzet vanaf rechts werd helaas in eigen doel verwerkt waardoor het al snel 1-1 werd. Er ontstond nu een boeiend schaakspel. Geldrop die probeerde het niveau van de eerste helft terug te vinden en FC Boshuizen wat bloed rook en snel de 1-2 wilde maken. Geldrop gaf geen krimp. De organisatie onder leiding van Lynden Renfrum en Stan Adriaans stond als een huis met daarbij de onverzettelijkheid van de ervaren Tijn van Vlerken gaf VV Geldrop nauwelijks een kans weg.

    En het niveau van de 1ste helft vond Geldrop terug. De laatste 15 minuten van de wedstrijd werd Geldrop steeds dominanter en kreeg daardoor ook steeds meer initiatief. Dat voelde Fc Boshuizen ook en dat bleek ook wel door het vele geklaag en gemekker. Dit kostte Boshuizen 4 terechte gele kaarten iets wat de leidsman Ooms perfect aanvoelde. De druk werd door Geldrop nog een tandje opgevoerd en dat leidde tot een aantal mooie aanvallen waarbij Hugo Deenen , Wessel van Moorsel en de ingevallen Rensel Bryson de hoofdrol speelde . De laatste werd in de 87ste de diepte in aangespeeld. De razendsnelle aanvaller zag de doelman uitkomen waarna hij schitterend in de verre bovenhoek afrondde. Een 2-1 voorsprong met nog een paar minuten spelen een 1ste plaats in de ranglijst lonkte (Best Voorruit was namelijk afgelast ) maar helaas bleek het anders. In een laatste poging diep in blessuretijd werd er een vrije trap genomen vanaf de linkse kant. De scherp aangesneden vrije trap kwam terecht tussen een gros aan spelers en werd uiteindelijk wederom in eigen doel verwerkt.

    Zo diep in blessuretijd is een flinke tegenvaller voor de jonge ploeg van Van Moorsel en Van den Braken maar nadat de teleurstelling enigszins was verdwenen kwam er ook berusting. Tegen dit soort ploegen met zoveel individuele kwaliteit is een gelijkspel een compliment waard. Gezien de stand op ranglijst ( 5e met 1 punt achterstand op de koploper !!) mag je best concluderen dat in deze nieuwe , sterkere 1ste klasse B ,er naar behoren en ook wel boven verwachting word gepresteerd.