• Weinig toeschouwers zullen in de rust gedacht hebben dat Geldrop zijn eerste competitie nog zou kunnen verliezen, maar hoe anders liep het af nadat Susteren tegen de verhouding in scoorde en alsnog met de volle buit ging lopen.

Geldrop begon zeer voortvarend en zette het altijd lastige Susteren met goed positiespel en mooie combinaties met de rug tegen de muur, dat leverde in de 8 minuut al een dot van een kans op voor Gideon Pieschel, maar hij zag zijn schot net langs de verkeerde kant van de paal gaan, nog geen 4 minuten later draaide Mark Werts een van zijn beruchte corners richting de geheel vrijstaande Ron Jansen, maar vrij voor het doel schoot hij toch wat onbeheerst de bal rakelings over de lat. Weer enkele minuten later speelde Gideon Pieschel zich goed vrij op de linkerkant en gaf de bal net iets te hard voor, anders hadden Ron Jansen of Lars de Haas de bal zo binnen kunnen lopen.

De corners van Geldrop bleven steeds een gevaar voor Susteren en het mag eigenlijk een wonder heten dat achtereenvolgens Yannick Desriac (twee maal) en Ron Jansen hier niet uit scoorde.

Susteren kon in de eerste 45 minuten weinig uitrichten tegen dit Geldrop en moest zich steeds terug plooien om het doel schoon te kunnen houden, het enige gevaar kwam van Jesse Oberije, aan de snelle rechtsbuiten had Tijn v Vlerken zijn handen vol, maar blijf toch net steeds de baas over de situatie. Vlak voor rust kreeg Gideon Pieschel nog een kans om de score te openen, echter schoot hij te gehaast en te slap in.

Ruststand 0-0, maar de vele toeschouwers op het zonnige terras hielden volop vertrouwen in de groen-witters, want ze speelde een goede eerste helft met volop kansen.

Na de rust begon Geldrop wat te slap en kroop Susteren daardoor wat meer uit de schulp, het resultaat waren 2 corners achter elkaar en de 2e corner bracht de ploeg van trainer de Haan meteen op voorsprong, na lichte twijfel bij Desriac en keeper v Gestel kopte Roy Maessen de bal slim binnen en bracht de 0-1 voor Susteren op het bord, de vreugde was groot bij de gasten, want hier hadden ze eigenlijk nog niet op gehoopt gezien de sporadische aanvallen.

Geldrop voerde de druk op en met Ben Bruisten en Stijn Lanen als extra aanvallers, men wilde de achterstand snel teniet doen, Susteren moest nog verder terug en dat gaf de ploeg de kans om te counteren, 7 minuten na de voorsprong verloor Romano Terlinden de bal knullig op het middenveld en razend snel counterde de tegenstander naar de 0-2 door Jort Korste.

Ongeloof bij de groen-witters, want hoe konden ze deze wedstrijd toch uit handen geven? Met nog een kwartier te spelen voerde ze de druk nog meer op en na een verlengde kopbal van Ron Jansen op Ben Bruisten kon keeper Joshua Cleber niet anders dan Ben Bruisten tegen de grond lopen, gevolg was een penalty die Ron Jansen beheerst binnenschoot 1-2, Geldrop geloofde weer in een resultaat en probeerde met man en macht de gelijkmaker te forceren, het leidde tot enkele corners maar tot grote kansen kwamen ze niet meer, en als zo vaak valt er dan nog een aan de andere kant na een vlotte counter van Susteren, eindstand 1-3 wat voor de groen-witters toch een flinke domper was, want aanvankelijk zag het er helemaal niet naar uit dat we deze wedstrijd uit handen zouden geven, maar als je je zelf niet beloond na al die kansen in de eerste helft en vervolgens de tegenstander uit een van hun weinige kansen laat scoren wordt het tegen Limburgse ploegen moeilijk punten halen, we kunnen dus spreken van een valse start die volgende week bij SSS 18 recht getrokken kan worden.