• Op 30 januari 2024 deed ik via onze website en social media namens het bestuur een beroep op iedereen die zich ook maar een beetje betrokken voelt bij VV Geldrop, om zich aan te melden als vrijwilliger bij onze club.

  Deze oproep heeft zegge en schrijve één reactie opgeleverd. Enorm teleurstellend maar eerlijk gezegd hadden wij ook niet anders verwacht.

  In onze noodoproep van enkele maanden geleden gaf ik al aan dat we in alle geledingen van onze mooie club handjes tekort komen en dat vrijwilligers zich daarom op velerlei gebied nuttig zouden kunnen maken.

  Het tekort aan vrijwilligers doet zich op dit moment het meest pijnlijk voelen bij de groep mensen die zich bezighouden met onder meer de samenstelling van de jeugdteams voor het volgende seizoen. Mede gelet op de reeds aangekondigde taakbeëindigingen is daarbij vastgesteld dat we in het worst-case scenario in het komende seizoen 2024-2025 circa 15 trainers tekort komen.

  Aangezien wij als bestuur van mening zijn dat jeugdteams niet zonder trainer aan trainingen en wedstrijden kunnen deelnemen betekent dat helaas dat we wellicht over moeten gaan tot inkrimping van het aantal jeugdteams die we het komende seizoen in competitie-verband kunnen laten voetballen. Triest maar waar.

  Dat zou in onze ogen een dieptepunt betekenen in het bijna 100-jarig bestaan van onze club.

  Om toch nog te proberen om uit de impasse te komen doe ik hierbij opnieuw een dringend beroep op ouders en familie van onze jeugd, actieve senioren bij onze club, etc om u aan te melden als vrijwilliger bij onze club. Dat kan zijn als trainer, grensrechter, begeleider etc.

  Aanmelden kan via e-mail: voorzitter@vvgeldrop.nl.

   

  Een club valt of staat bij haar vrijwilligers. Dat geldt ook zeker bij VV Geldrop.

  Laat de club niet in de steek!

   

  Namens het bestuur,

   

  Peter Verstraaten, voorzitter.