• Onder zeer mooie omstandigheden en heel veel publiek heeft Geldrop de derby tegen Heeze ruim winnend afgesloten, de uitslag was wat geflatteerd, want Geldrop kwam in de beginfase enkele keren goed weg en dan loopt en wedstrijd weer geheel anders.
    Het begin was zeker voor de mannen uit Heeze, zonder schroom en veel snelheid via v Galen en Moerenhout hadden ze binnen 10 minuten al op voorsprong moeten komen, maar eerst lag Richard in de weg na een schot van Moerenhout en even later pareerde keeper v Gestel een schot van v Galen.
    Geldrop stond niet goed en gaf te veel ruimte weg op de momenten dat ze de bal niet hadden, echter na het slordige begin zat het de groenwitten deze keer niet echt tegen, na 20 minuten spelen kon keeper Bouwmans van Heeze een schot van Gideon Pieschel niet goed onder controle krijgen en was Wessel v Moorsel er als de kippen bij om Geldrop op voorsprong te tikken, en enkele minuten later pareerde Bouwmans een kopbal van v Malten uit een corner van Nordin de Kort verkeerd en was het Tom Sas die kon binnen tikken. Wat een weelde in deze derby, daar waar in de heen wedstrijd alles tegen zat voor Geldrop, leek het kwartje nu de andere kant op te vallen, de vele aanwezige supporters gingen er op het terras in het zonnetje eens lekker voor zitten en genoten van deze luxe voorsprong.
    Tot de rust gebeurde er verder niet heel veel, maar geen mens aan de Geldrop kant die daar om maalde, we stonden voor tegen onze rivaal uit Heeze en dat is wat telde.

Blijkbaar had onze trainer toch wat zinnigs gezegd in de rust, want vanaf de aftrap zag je meteen dat we wat compacter stonden en makkelijker gingen voetballen, Heeze moest verder achteruit en kon het allemaal niet meer belopen, het was na 8 minuten in de 2e helft een diepe bal van Tijn v Vlerken waardoor Lars de Haas vrij op Bouwmans af kon gaan en werd neer gelegd nadat hij hem passeerde, penalty besliste scheidsrechter Panjoel uit Reusel en eigenlijk niemand van Heeze die daar ook tegen protesteerde.
    Dit soort buitenkansjes zijn wel besteed aan Gideon Pieschel en hij schoot Geldrop dan ook op een 3-0 voorsprong met nog 35 minuten te spelen.

Iedereen verwachtte nog een opleving van Heeze, maar in plaats van er een schepje boven op te doen, zakte de mannen van scheidend trainer Tielemans steeds verder weg, Geldrop kon met man en macht aanvallen en zeker nadat vleugelspits Stijn Lanen het veld in kwam was er geen houden aan, via alle kanten rolde de aanvallen van Geldrop op het doel van Bouwmans af en deze arme jongen had het zwaar te verduren, eerst was Pieschel die 4 en 5-0 liet aantekenen en vervolgens was het Lars de Haas die uit een corner van Wessel v Moorsel prachtig binnen knikte en de stand op 6-0 bracht, het slotakkoord was voor de ingevallen jongelingen Bram de Beer en Max Eggens. Eerstgenoemde kwam prima op nar een verdedigende actie en speelde de bal loepzuiver naar Max Eggens die akelig precies de bal van buiten de 16 in de hoek schoot. Eindstand 7-0, misschien wel wat geflatteerd op basis van de eerste helft, maar niemand die daar om maalde, de derby tegen Heeze was gewonnen en het feest kon beginnen, en zoals vaak in deze onderlinge wedstrijden waren de spelers van Geldrop en Heeze na de match weer dikke vrienden en dronken ze samen een potje bier.