• Deze zondag werd er afgereisd naar Weert voor de wedstrijd tegen Wilhelmina 08, beide teams hebben geen goede start gehad en hebben de punten dan ook hard nodig.

Geldrop dat opnieuw zwaar gehavend moest aantreden door het gemis van Len-Sander-Vroen-Romano en Ron en wetende dat er in Weert op een dramatisch slecht veld moest worden gespeeld. Onze trainer had ons op donderdag al gewaarschuwd voor de ambiance en het veld, dus daar waren we op ingesteld. De puzzel werd gelegd met de vervangers Harm-Stan-Pol-Ryan en zelfs Bart uit het 6e zat als wisselkeeper op de bank.

Ondanks de troosteloze ambiance werden we uitermate vriendelijk en gastvrij ontvangen in Weert en konden we na een stevige warming-Up op tijd aftrappen.

Geldrop nam meteen het initiatief en in tegenstelling tot de eerdere wedstrijden waren we nu wel scherp en geconcentreerd, het was even wennen aan het veld, maar na 6 minuten krijg Stijn al een prima mogelijkheid om rond de 16 uit te halen op doel, echter besloot hij om de bal nog een keer breed te leggen, vervolgens kregen we 3 corners achter elkaar, maar mede door de strakke wind mee, konden we daar geen gevaar mee stichten.

De grootste kans kreeg Geldrop na 13 minuten spelen toen Gideon op links, makkelijk langs zijn tegenstander gleed en Lars vrij voor het doel zette, echter zijn schotje ging langs. Kregen we een herhaling van de wedstrijd tegen Heeze hoorde we de toeschouwers op de tribune al fluisteren, kansen genoeg creƫren, maar het doel niet weten te vinden.

Geldrop hield echter het initiatief en Wilhelmina kon amper gevaar stichten, de bedrijvige Koulibali was wel steeds aanspeelbaar, maar zijn acties verzande steeds in balverlies, het enige gevaar was af en toe een cross bal op hun rechterspits, maar Harm die in het doel de geschorste Len verving speelde een attente en prima wedstrijd en was steeds op tijd om het weinige gevaar te stoppen.

Richting de rust bleef Geldrop het wel proberen via de zijkanten, maar het veld was te slecht om prima voetbal te spelen, beide teams leden steeds meer balverlies en het niveau zakte naar een bedenkelijk niveau, ruststand 0-0 en daar konden de Groen-Witten niet echt tevreden mee zijn.

Na rust zagen we hetzelfde beeld, Geldrop had het initiatief en kwam beter in het spel omdat ook de ruimtes groter werden en Wilhelmina het niet meer kon belopen.

Een doelpunt kon eigenlijk niet uitblijven, maar het wilde nog steeds niet lukken, achtereen volgens kregen Lars en Gideon prima mogelijkheden, echter was het weer net niet,

De opluchting was ook groot toen in de 73e minuut Geldrop toch op voorsprong kwam, Lars opende op Gideon en opnieuw soleerde hij langs zijn tegenstander, zijn voorzet werd door Stijn prima binnen geschoten en de meer dan verdiende voorsprong stond op het scorebord.

Er werd volop gewisseld aan beide kanten en Wilhelmina probeerde met wat extra lengte nog wat gevaar e stichten met hoge ballen, maar Richard en Yannick wonnen bijna alle duels, een maal viel de bal nog goed voor Wilhelmina, maar het schot van Vaas werd eenvoudig gestopt door Harm.

Bij Geldrop werd de moegestreden Wessel en Polleke vervangen door Stan en Ryan en we kregen volop ruimte om de beslissend treffer te maken, maar precisie en te gehaast spel hield ons daar vanaf. Na 7 minuten blessure tijd floot de scheidsrechter af en konden we opgelucht adem halen, omdat de 3 broodnodige punten binnen waren, het was door de omstandigheden niet echt een mooie pot, maar de overwinning was zeer welkom.

Aanstaande donderdag op naar de bekerwedstrijd tegen Nuenen en zondag rust, als het wat meezit zijn Len-Vroen en Ron er dan tegen Venray weer bij en kunnen we weer op zoek naar 3 punten.