• Geldrop JO19-1 pakt kampioenschap in hoofdklasse D!

    22 mei 2024
  • Geldrop JO19-1 heeft zaterdag 18 mei het kampioenschap in de hoofdklasse D binnengesleept! Het team van Ercan Akyüz en Johan van Gog wist op sportpark De Smagtenbocht met 1-2 te winnen van Bladella JO19-1.

    Geldrop JO19-1 ging gelijk goed van start in Bladel. Het zette de thuisploeg continu onder druk, waarmee de opbouw prima verstoord werd. Een uitdrukking daarvan in het spelbeeld liet langer dan gewenst op zich wachten, maar uiteindelijk was het John Lamers die met een geweldige pegel in de kruising voor de verdiende 0-1 voorsprong zorgde.

    In het tweede bedrijf tekende zich een openere wedstrijd af, en hoewel Bladella JO19-1 loerde op haar kans via de counter, wist het voornamelijk alleen via standaardsituaties gevaarlijk te worden. Miscommunicatie in de achterste linie leverde plots voor de gelijkmaker: 1-1. Even sloop er iets van onzekerheid in de ploeg, maar het was Jesse Speek die met een mooie versnelling in twee instanties treffer twee wist aan te tekenen: 1-2.

    Hierna volgde nog een hectische slotfase, maar tegen de klok van 17:00 uur kon er dan echt gejuicht worden. Het kampioenschap kon gevierd worden, ook nog in de eigen kantine, waarvoor spelers en staf het kantineteam wil bedanken!