• Gedragsregels v.v. Geldrop

    V.V. Geldrop staat voor de waarden en normen in de maatschappij en respect voor de medemens. De vereniging wil dit van alle (jeugd)leden ook terugzien op het voetbalveld. (Jeugd)leden van Geldrop hebben daarom een aantal verplichtingen en verantwoordelijkheden. Van (jeugd)leden wordt verwacht dat zij de vereniging positief benaderen en dit zowel binnen de vereniging alsook naar buiten positief uitdragen. Dit betekent respect voor trainer, begeleiding, bestuur, terreinknecht, tegenstander, begeleiding tegenstander, scheidsrechter en grensrechters, bestuurders van de KNVB, mediamensen en ook voor de bezoekers van wedstrijden en trainingen. Maar ook respect voor supporters van de tegenstander en de bezoekers bij uitwedstrijden.

    In dit reglement staat beschreven welke afspraken er gelden binnen V.V. Geldrop in het algemeen, de gedragsregels seksuele intimidatie, tijdens de training en tijdens (uit)wedstrijden. Uitgangspunten hierbij zijn: FAIR, SPELPLEZIER en SPORTIEF. Mocht er onverhoopt sprake zijn van “wangedrag” dan zal het bestuur hier maatregelen op nemen. Het sanctiebeleid is een bijlage bij dit reglement. Heb je vragen of opmerkingen over dit reglement stuur dan een mailtje naar secretaris@vvgeldrop.nl

  • GEDRAGSREGELS SEKSUELE INTIMIDATIE

    De sportbonden in Nederland nemen seksuele intimidatie serieus. NOC*NSF heeft gedragsregels voor sportbegeleiders opgesteld. Die regels zijn door alle landelijke sportbonden onderschreven. De regels zijn gemaakt om de risico's op ongewenst gedrag in de relatie pupil en trainer te verkleinen en ze fungeren als toetssteen voor het gedrag van begeleiders en sporters in concrete situaties. Hieronder vindt u de elf gedragsregels die worden onderschreven door alle landelijke sportorganisaties die zijn aangesloten bij NOC*NSF.

    1. De begeleider moet zorgen voor een omgeving en een sfeer waarbinnen de sporter zich veilig kan voelen.
    2. De begeleider onthoudt zich ervan de sporter te bejegenen op een wijze die de sporter in zijn waardigheid aantast, én verder in het privéleven van de sporter door te dringen dan nodig is in het kader van de sportbeoefening.
    3. De begeleider onthoudt zich van elke vorm van (machts)misbruik of Seksuele Intimidatie tegenover de sporter.
    4. Seksuele handelingen en seksuele relaties tussen de begeleider en de jeugdige sporter tot zestien jaar zijn onder geen beding geoorloofd en worden beschouwd als seksueel misbruik.
    5. De begeleider mag de sporter niet op een zodanige wijze aanraken dat de sporter en/of de begeleider deze aanraking naar redelijke verwachting als seksueel of erotisch van aard zal ervaren, zoals doorgaans het geval zal zijn bij het doelbewust (doen) aanraken van geslachtsdelen, billen en borsten.
    6. De begeleider onthoudt zich van (verbale) seksueel getinte intimiteiten via welk communicatiemiddel dan ook.
    7. De begeleider zal tijdens training(sstages), wedstrijden en reizen gereserveerd en met respect omgaan met de sporter en met de ruimte waarin de sporter zich bevindt, zoals de kleedkamer of de hotelkamer.
    8. De begeleider heeft de plicht - voor zover in zijn vermogen ligt - de sporter te beschermen tegen schade en (machts)misbruik als gevolg van Seksuele Intimidatie. Daar waar bekend of geregeld is wie de belangen van de (jeugdige) sporter behartigt, is de begeleider verplicht met deze personen of instanties samen te werken, opdat zij hun werk goed kunnen uitoefenen.
    9. De begeleider zal de sporter geen (im)materiële vergoedingen geven met de kennelijke bedoeling tegenprestaties te vragen. Ook de begeleider aanvaardt geen financiële beloning of geschenken van de sporter die in onevenredige verhouding tot de gebruikelijke dan wel afgesproken honorering staan.
    10. De begeleider zal er actief op toezien dat deze regels worden nageleefd door iedereen die bij de sporter is betrokken. Indien de begeleider gedrag signaleert dat niet in overeenstemming is met deze gedragsregels zal hij de daartoe noodzakelijke actie(s) ondernemen.
    11. In die gevallen waarin de gedragsregels niet (direct) voorzien, ligt het binnen de verantwoordelijkheid van de begeleider in de geest hiervan te handelen.
  • FAIR

    1. Fair play: sportiviteit en respect altijd en overal.
    2. Als je problemen hebt met medespelers, leiders of trainers probeer je die eerst zelf op te lossen door een gesprek met je leider en/of trainer. Lukt dit niet dan kun je altijd nog contact opnemen de hoofdleider, voorzitter jeugdzaken of één van de vertrouwens contactpersonen.
    3. Inzet, passie en plezier.
    4. Respect voor mensen en middelen.
  • SPELPLEZIER

    1. Spreek je trainer (s) en leider(s) netjes aan.
    2. Pak je verantwoordelijkheid en zorg dat je op tijd bent. Je dient 15 minuten voor de training aanwezig te zijn zodat je je tijdig kunt omkleden.
    3. Er bij zijn = meemaken. Dus alleen als je goede reden hebt, kun je je afmelden bij jouw trainer (niet via een andere speler). School is belangrijk, afmelden vanwege school wordt dan ook altijd geaccepteerd.
    4. Laat je telefoon, horloge, kettingen, ringen en andere waardevolle spullen thuis.
    5. Positief naar elkaar en ten opzichte van de club.
    6. Let op je eigen veiligheid. Tijdens de training zijn scheenbeschermers verplicht. Fiets na de training samen naar huis.
    7. En bij koud weer is een trainingspak verplicht, om blessures te voorkomen.
    8. Zonder bericht van de trainer gaat de training altijd door.
    9. Inlopen voor de training en wedstrijd voorkomt blessures.
    10. Eerst opruimen..... Bij de trainingen wordt door alle spelers meegeholpen bij het opruimen van de trainingsmaterialen. Dit op aanwijzing van de trainer. Zorg dat alle gebruikte spullen weer in goede staat in het materiaalhok worden teruggelegd.
    11. Ruim ook het kleedlokaal op na de training of wedstrijd. Gedraag je netjes in het kleedlokaal.
  • SPORTIEF

    1. Samenkomen als team. We verzamelen voor de wedstrijd op de club en vetrekken bij een uitwedstrijd gezamenlijk naar de tegenpartij. Spelers/ouders regelen zelf, in onderling overleg, het vervoer vanaf de club naar uitwedstrijden.
    2. Pak zelf je voetbaltas in. In je tas behoort te zitten: voetbalschoenen, shirt, voetbalbroek, voetbalkousen, sportslip of zwembroek, scheenbeschermers, trainingspak, zeep/shampoo, handdoek, badslippers en bij slecht weer een regenjack, onder shirt (wit thermoshirt) en een tas voor je (natte) voetbalschoenen.
    3. Op de voetbal.nl app vind je het programma. Eventuele wijzigingen worden altijd in de voetbal.nl app doorgegeven, check daarom altijd de app regelmatig. Je bent bereid om voor je team te spelen maar ook in te vallen bij een ander team wanneer zij spelers tekort hebben.
    4. Regels zijn er om na te leven. Zorg dat je op de hoogte bent van de voor jou geldende spelregels (zie website van de knvb)
    5. Team! Een doelpunt is het resultaat van het hele team en dat vier je samen. Ben je geblesseerd dan ben je toch zoveel mogelijk aanwezig tijdens trainingen en wedstrijden.
    6. In het juiste tenue: tijdens de wedstrijd draagt iedereen het complete tenue van V.V. Geldrop.
    7. Einde wedstrijd geef je tegenstander en de scheidsrechter een hand en bedank ze voor de prettige wedstrijd.
    8. Fris naar huis: borstel buiten je schoenen schoon. Douchen na trainingen en wedstrijden is verplicht. Het dragen van slippers wordt aanbevolen.

    Aan alle ouders en verzorgers

    Wij vinden het fijn wanneer ouders/verzorgers naar de training en wedstrijden komen kijken. Wij vragen jullie wel om het trainen/coachen aan de trainer(s) over te laten en de kinderen, vanaf achter het hek, positief aan te moedigen. Heb je vragen of opmerkingen over de training dan stel je deze na de training aan de trainer/leider.

    Gratis naar de thuiswedstrijden van het eerste elftal

    Het bijwonen van de thuiswedstrijden van het eerste elftal wordt op prijs gesteld. Het is goed voor de clubbinding en misschien steek je er nog wat van op. Met je ledenpas heb je gratis toegang tot de thuiswedstrijden.
    Op de voetbal.nl app en op deze site vind je het weekprogramma.

  • Bijlage 1. Sanctiebeleid V.V. Geldrop

    Van alle teams en individuele spelers wordt verwacht dat zij zich op het terrein van V.V. Geldrop maar ook op het terrein van de tegenstander vóór, tijdens en na de wedstrijden correct gedragen. Dit geldt ook voor niet wedstrijddagen en tijdens trainingen. Dat zij zich aan de afspraken houden. Mocht het onverhoopt voorkomen dat een team of een of meerdere spelers zich schuldig maakt/maken aan wangedrag zal het bestuur overgaan tot het treffen van (straf)maatregelen.

    Deze zullen per situatie, na grondig vooronderzoek en met toepassing van het principe van ‘hoor en wederhoor’, vastgesteld worden.

    Daarbij gelden de volgende grondbeginselen:

    • Het team wordt in beginsel medeverantwoordelijk gemaakt voor het gedrag van teamgenoten. Men dient elkaar ook op dit wangedrag aan te spreken en indien mogelijk te corrigeren.
    • Indien individueel wangedrag is vastgesteld en aangetoond, zal onmiddellijk een individuele straf worden opgelegd die inhoudt dat betrokkene(n) voor drie wedstrijden voorwaardelijk wordt/worden geschorst met als bijkomende maatregel het drie maal verplicht optreden als scheidsrechter bij een jeugdwedstrijd (thuis) op de zaterdag. Het bestuur zal deze wedstrijden aanwijzen.
    • Indien betrokken speler(s) geen gevolg geven aan de uitvoering van genoemde bijkomende maatregel zal de voorwaardelijke schorsing onmiddellijk omgezet worden in een onvoorwaardelijke schorsing voor drie wedstrijden.
    • Bij herhaaldelijk wangedrag door een of meerdere individuele spelers zal het aantal wedstrijden dat men onvoorwaardelijk geschorst is, in eerste aanleg oplopen.
    • Bij herhaaldelijk en voortdurend wangedrag van een of meerdere individuele spelers zal als uiterste strafmaatregel royement als lid van de vereniging overwogen worden.
    • Bij herhaaldelijk wangedrag door een team zal terugtrekken van het team uit de competitie overwogen worden.
    • Geweld op het terrein van V.V. Geldrop is ontoelaatbaar en zal ten allen tijde besproken en, indien noodzakelijk, bestraft worden. Dit geldt voor alle leden, functionarissen maar ook voor bezoekers.

    Het bestuur spreekt de hoop uit en gaat er ook van uit dat uitvoering van de in dit statement opgenomen strafmaatregelen niet aan de orde gaat komen.

     

    Geldrop, augustus 2024